Pînzaru Gheorghiţă

Preoți slujitori Ianuarie 11, 2013

Pînzaru Gheorghiţă s-a născut la 9 februarie 1977, în satul Corni, comuna Corni, judeţul Botoşani.

Clasele I şi a II-a le absolvă la şcoala din satul natal, apoi se mută cu familia la Botoşani, unde va studia până în clasa a VIII-a la Şcoala Nr.12 Botoşani.

Între anii 1991-1996  urmează cursurile Seminarului Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ, iar între anii 1997-2001 Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloaie” Iaşi. Susţine lucrarea de licenţă „Reglementări canonice împotriva vrăjitoriei, superstiţiilor, magiei şi obscurantismului” la disciplina Drept bisericesc, sub îndrumarea P.C.pr.Ioan Antistescu. Pe durata studiilor universitare este membru al Corului „Theologus” al Facultăţii de Teologie şi participă împreună cu acesta la concerte şi festivaluri internaţionale de muzică religioasă – Ungaria, Cehia, Slovacia, 1998; Belarus, 1999 .

Se căsătoreşte în august 1999 cu Timofte Mihaela, absolventă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloaie” Iaşi, secţia Teologie-Litere (Limba română), cu care are 2 copii, Maria şi Anastasia.

La data de 17.12.2000 este diaconit de Prea Fericirea Sa, Patriarhul Daniel, pe atunci mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, în vechea Catedrală Mitropolitană „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Iaşi, iar la 18.12.2000 este hirotonit preot II pe seama Parohiei „Duminica Tuturor Sfinţilor” Corni.

Până la 1 august 2007, când devine preot paroh, suplineşte şi parohia „Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana” Balta-Arsă.

Din primăvara anului 2006 începe ridicarea casei de prăznuire, o împodobeşte cu pictură şi o îmbogăţeşte cu obiectele de cult necesare oficierii slujbelor religioase, iar din 2007 începe lucrările de construcţie ale unui nou lăcaş de cult, Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, în prezent lucrările la acesta fiind destul de avansate.

Este  membru al Corului „Heruvimii” al Protopopiatului Botoşani de la înfiinţare şi în prezent.

Data hirotonire: 2000-12-17